Valencia CF23 abril 2023

CRÒNICA | Victòria del València CF davant l'Elx CF (0-2)

L'equip suma tres punts importants a l'Estadi Martínez Valero

Victòria importantíssima del València CF davant l'Elx CF per 0 gols a 2 en l'Estadi Martínez Valero d'Elx. En una vesprada en la qual milers de valencianistes van impulsar a l'equip des de la graderia, el València CF va saber dominar la trobada amb solvència, aprofitant el primer punt de Samuel Lino i un segon gol en pròpia porta del conjunt il·licità abans del descans, per a encarrilar una victòria clau, que recompensa el desplaçament massiu de valencianistes i que serveix per a reforçar la confiança de l'equip de cara a a el tram final de la temporada.

El conjunt local semblava dominar els primers compassos de la trobada, però va ser el València CF qui protagonitzaria les ocasions més clares, la primera d'elles en complir-se el primer quart d'hora de joc, una rematada de Nico que es va estavellar contra el travesser de la porteria de l'Elx CF.

Els nostres, conscients de la necessitat de sumar tres punts importants i espentants per moltes senyeres en les graderies de l'Estadi Martínez Valero, van eixir a encarrilar el partit des de l'inici.

En el minut 18, Samuel Lino va aconseguir fer la diferència reblant a la xarxa en un mà a mà ben generat per Edinson Cavani, que prolongava la pilota buscant a l'atacant brasiler, que signava el seu tercer tant en LaLiga amb una bona rematada amb l'esquerra. Instants després, el conjunt il·licità a punt va estar d'anotar-se el segon en pròpia meta en una jugada de Yunus Musah i això va ser exactament el que succeiria poc després. Just abans del descans, després d'una bona intervenció d'Edgar Badía, una jugada combinada del València CF va acabar dins de la porteria de l'Elx CF

Va recuperar Gayà, que tocava ràpid per a Samuel Lino, aquest retornava per al capità, que en arribar a una situació d'atac posava la pilota en l'àrea i Gonzalo Verdú, sense voler-lo, rematava la pilota en la seua pròpia porteria just abans que Cavani rematara a plaer en el segon pal.

Amb aquest avantatge de 0-2, el València CF encarrilava una victòria importantíssima, jugant sense concedir espais entre línies, protegit amb una sòlida línia de cinc homes en defensa, jugant amb calma, amb personalitat, i tractant de fer mal pels costats.

Segona part

Després del pas pels vestidors, Baraja va donar entrada a Javi Guerra i va retirar a Nico. Lli va protagonitzar la primera ocasió del segon temps, que es va ser desviada per molt poquet.

L'Elx CF, sense res a perdre, va generar ocasions de perill, però el València CF va evitar que el conjunt local cresquera, generara perill i va tractar d'aprofitar les seues febleses.

L'equip va quallar un segon temps molt complet, competit de principi a fi, i va certificar un triomf importantíssim que brindar als milers de valencianistes desplaçats fins a Elx i que, sobretot, dona oxigen en la classificació, on el València CF s'imposa l'objectiu d'escalar posicions per a escapar de les dificultats.

Fixta tècnica:

0. ELCHE CF: Edgar Badía, Morente (Josan, 79’), Mascarell, Gonzalo Verdú (Enzo Roco, 46’), Pedro Bigas (Blanco, 17’), Clerc, Nwankwo, Fidel, Raúl Guti (Collado, 64’) Pere Milla (Nico Fernánez, 64’) i Lucas Boyé.

2. VALENCIA CF: Mamardashvili, Foulquier, Gabriel Paulista, Diakhaby (Cömert, 90’), Cenk, Gayà, Yunus Musah (Diego López, 79’), Nico (Javi Guerra, 46’), André Almeida, Samuel Lino (Alberto Marí, 72’) i Cavani (Lato, 72’).

GOLS: 0-1 Samuel Lino, 19’; 0-2 Gonzalo Verdú (p. p.) 42’.

ÀRBITRE: Cuadra Fernández (C. Balear). Amonestà a Yunus Musah, Nwankwo, Enzo Roco i Carlos Clerc.

VAR: Medié Jiménez (C. Catalán).

Partit de la Jornada 30 de LaLiga disputat a l'Estadi Martínez Valero d'Elx.